Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

Tips για να κάνετε το τρέξιμο το χειμώνα λιγότερο δυσάρεστο.

18/11/2020
από sportspoint.gr

 

Μερικές φορές, οι εποχές φαίνεται να αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Μια μέρα, ξεκινάτε το τρέξιμο με 25 βαθμούς ηλιοφάνεια και στη συνέχεια, το επόμενο πρωί, η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς. Το τρέξιμο όμως το χειμώνα δεν χρειάζεται να είναι καθόλου δυσάρεστο. Με τη σωστή τακτική και νοοτροπία,  μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικής ποιότητας προπονήσεις σας.

Αντί να επιστρέψετε στις άνετες ανέσεις του σπιτιού - ή να τη ζεστασιά του διάδρομου στο γυμναστήριο - χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές, που συλλέξαμε από επαγγελματίες δρομείς, για να κάνετε ακόμα καλύτερο το χειμώνα σας, ειδικά τώρα που λόγο των ειδικών συνθήκων το γυμναστήριο δεν είναι επιλογή.

 

Δώστε στον εαυτό σας ένα κίνητρο

Δελεάζοντας τον εαυτό σας για να βγει από το σπίτι με το σκοπό μιας ανταμοιβής στο τέλος, είτε πρόκειται για μια συνάντηση με έναν φίλο ή για ένα cheat meal, λειτουργεί.

 

 

Φορέστε τα σωστά παπούτσια

Για να διατηρήσετε τη ζεστασιά και να χαλαρώσετε, τρέξτε σε παπούτσια που έχουν τη μικρότερη ποσότητα αναπνευστικών πόρων. Εάν έχετε παπούτσια με το πάνω μέρος του Gore-Tex, τόσο το καλύτερο. Φορέστε κάλτσες που απομακρύνουν την υγρασία αλλά διατηρούν τα πόδια σας ζεστά, όπως oι UNDER ARMOUR HEATGEAR CREW που μπορείς να βρεις εδώ.

 

Ντύσου για πιο ζεστό περιβάλλον

Θέλετε να είστε ζεστοί χωρίς να ιδρώνετε τόσο πολύ, ο κανόνας είναι να ντύνεστε σαν να είναι 5 έως 10 βαθμούς πιο ζεστά. Πρέπει να είστε ελαφρώς πιο δροσεροί όταν ξεκινάτε. Δοκιμάστε στρώματα τεχνικών υφασμάτων, για να ελαχιστοποιήσετε τον ιδρώτα, με φερμουάρ στο λαιμό όπως το ASICS SILVER LS 1/2 ZIP TOP που μπορείτε να δείτε εδώ, έτσι ώστε να ρυθμίζετε ευκολά τον αερισμό του σώματος.

 

 

Ξεγελάστε τον άνεμο

Ξεκινήστε το τρέξιμο κόντρα άνεμο και ολοκληρώστε το με τον άνεμο την πλάτη σας, έτσι ώστε το αεράκι να μην σας “αρρωστήσει” αφού έχετε ιδρώσει. Για να αποφύγετε μια συνεχή κόντρα  με τον άνεμο δοκιμάστε να το αλλάζετε συχνά διεύθυνση. Τρέξτε στον άνεμο για περίπου 10 λεπτά, γυρίστε για να τρέξετε με τον άνεμο στην πλάτη σας για πέντε λεπτά και επαναλάβετε. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε αντιανεμικά για μεγαλύτερη προστασία από το χειμερινό αεράκι.