Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

Κολύμβηση ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής!

11/08/2021
από sportspoint.gr


Φέτος το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν συχνό φαινόμενο και είναι πραγματικά ανυπόφορες για αυτό και αναζητάμε τρόπους για να νιώσουμε καλύτερα, δροσίζοντας το σώμα μας. Έτσι καταφεύγουμε σε παραλίες και σε πισίνες. Ακούμε συχνά τη φράση πως η κολύμβηση ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής, ισχύει όμως αυτό;



Το κολύμπι πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται σαν τρόπος γυμναστικής, αλλά από πολλούς, θεωρείται ένας τρόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Η κολύμβηση είναι ένας τρόπος γυμναστικής με τις ευεργετικές του ιδιότητες και ο ιδανικός τρόπος γυμναστικής μιας και γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα, αφού δουλεύουν ταυτόχρονα όλοι οι μύες του σώματος μας. Βοηθάει επίσης στο καρδιαγγειακό σύστημα καθώς και στο αναπνευστικό. Τέλος, θεωρείται από πολλούς γυμναστές και προπονητές, ως ο καλύτερος τρόπος για χάσιμο περιττών κιλών.

Το κολύμπι βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού μας συστήματος. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποθεραπείας διαφόρων παθήσεων του μυοσκελετικού (ισχιαλγία, οσφυαλγία) ή ενδυνάμωσης έπειτα από τραυματισμούς (κατάγματα, ρίξεις χιαστών).


Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, η κολύμβηση είναι η λιγότερο επίπονη άσκηση για υπέρβαρους άντρες και γυναίκες, μιας και το σωματικό μας βάρος μειώνεται μέσα στο νερό. Αυτό σημαίνει, ότι η πίεση από τα παραπάνω κιλά που ασκείται στο μυοσκελετικό και το αναπνευστικό σύστημα, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Τέλος, λόγω της μηδαμινής τριβής με το έδαφος και την έλλειψη πίεσης του βάρους τους σώματος μας, δεν επιβαρύνει τους μύες και τα οστά. Κάτι που σημαίνει πως οι πιθανότητες τραυματισμού περιορίζονται στο ελάχιστο.

Εκτός από τις ιδιότητες της κολύμβησης σε διάφορες παθήσεις και τραυματισμούς, συστήνεται και ως τρόπος εκγύμνασης. Το κολύμπι γυμνάζει ομοιόμορφα το σώμα μιας και λειτουργούν όλοι οι μύες του σώματος κατά την άσκηση. Για να μείνει το σώμα στην επιφάνεια του νερού, πρέπει μεγάλο μέρος των μυών να δουλεύει ταυτόχρονα, έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην τεχνική του κάθε στυλ.
‘Όπως όμως και σε όλους τους τρόπους εκγύμνασης, έτσι και η κολύμβηση ενδείκνυται για πρωινές ώρες, όπου ο οργανισμός είναι ξεκούραστος. Εάν η άσκηση γίνει με άδειο στομάχι μπορεί μεν να υπάρξει ταχύτατη καύση λίπους, αλλά θα επέλθει γρήγορα κόπωση και πιθανόν ζάλη. Γι' αυτό πάντα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα ενεργειακό μικρό γεύμα, τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την είσοδο στο νερό. Η κολύμβηση είναι από τους καλύτερους τρόπους αερόβιας και αναερόβιας άσκησης, με ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο σώμα και ελάχιστους έως καθόλου τραυματισμούς.