Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

New Balance 574: Μια έκρηξη χρωμάτων

18/10/2020
από sportspoint.gr

Ρίχνοντας  μια γρήγορη ματιά στη δεκαετία του 1980 και στην ιστορία του New Balance θα δούμε πως τα πράγματα είναι πολύ ελπιδοφόρα για την εταιρία. Μερικές από τις μεγάλες μάρκες έχουν εδραιώσει τη θέση τους στο παιχνίδι των παπουτσιών τρεξίματος. Nike και  adidas ήταν σε καλή θέση, ενώ η ASICS ζούσε τη δική της εποχή καινοτομίας.

Εν ολίγοις, οι επώνυμες εταιρίες αθλητικών ειδών στα τέλη της δεκαετίας του '80 επικεντρώνονται στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τον νέων τεχνολογιών, με την κερδοφορία να αποτελεί πάντα ζήτημα ζωτικής σημασίας. Ως αποτέλεσμα, αρκετές εταιρείες, αποφασίζουν να κάνουν κάποιες δραστικές αλλαγές. Το τέλος της δεκαετίας του '80 είναι μια εποχή που φαινομενικά κάθε μεγάλος κατασκευαστής υποδημάτων μετακινεί επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ σε περιοχές όπου η εργασία ήταν φθηνότερη.

Όσον αφορά τη New Balance, τα κέδροι του διοικητικό συμβούλιο αρχίζουν να υποχωρούν. Παρατηρώντας αυτό, ο το διοικητικό συμβούλιο της New Balance έδωσε εντολή στον πρόεδρο Jim Davis να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Η απάντηση του Davis; Με τίποτα.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως αμερικανική επιχείρηση με επιγραφές ποιότητας «Made in USA». Κάτι το οποίο επρόκειτο να αλλάξει στο κοντινό μέλλον αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό σε σχέση με την μόδα της εποχής που ήθελε τα προϊόντα να παράγονται σε ασιατικές χώρες. Η New Balance οδηγείτε στην ανάθεση της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο μια απόφαση πολύ δυσάρεστη για τον Davis.

Πίσω στη δεκαετία του ΄80 ο Davis εμμένει στην απόφαση να μην μεταφέρει την παραγωγή και οδηγείται έτσι στο να ρίξει ακόμη περισσότερα χρήματα στις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής των New Balance Classics. Δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή του σε αυτές τις εγκαταστάσεις, μια στο Maine και μια στη Massachusets . Η λήψη των ρίσκων αυτών από τον Davis οδηγείτε τελικά σε ανταμοιβή με τη New Balance να μπορεί να κοιτάξει πίσω στο τέλος της δεκαετίας του '80 με χαμόγελα, καθώς ήταν μια περίοδος ολοένα και αυξανόμενων κερδών. Ένα μεγάλο μέρος των οποίον οφείλετε στην εισαγωγή ενός νέου παπουτσιού, του 574.

Το 1988, μια κρίσιμη απόφαση λήφθηκε στην ιστορία της New Balance για το κλείσιμο της δεκαετίας. Έχοντας καθιερώσει τη φήμη της καινοτομίας και των σοβαρών τιμών, ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό. Όμως, δεν απομακρύνεται από τη φιλοσοφία της άνεσης και της απόδοσης. Το NB 574 ήταν ένας ικανός συνδυασμός και των δύο. Σε αυτό το σημείο, τα τεχνολογία αποθέματα της New Balance περιλαμβάνει το ENCAP ως επιλογή, το οποίο παρουσιάζει εντυπωσιακή ποιότητα απορρόφησης κραδασμών και ήταν ανθεκτικό σε μεγαλύτερες διαδρομές. Κάτι που έκανε  το New Balance 574 ως την τελεια επιλογή για την εποχή. 

Η διατήρηση του απαλού εύκαμπτου άνω μέρος προσθέτει επίσης μια πινελιά ποιότητας. Η μάρκα επιλέγει να επικεντρωθεί λίγο περισσότερο στα γραφικά, αναζητώντας ένα μελλοντικό New Balance 574 classic. Τα προηγούμενα μοντέλα δεν ήταν ακριβώς απαίσια, αλλά υπήρχε πολύ λίγη αισθητική και φαντασία για να πάρουν καθιστούνε άξια αναφοράς. Τα χρώματα ήταν συμπαγή, αλλά τίποτα το οποίο θα σε κάνει να πεις "wow!".

Εισαγάγετε έτσι το 574, το οποίο συνοδεύεται από μια σειρά επιλογών χρώματος. Εκτός του New Balance 574 Grey, το φόντο του παπουτσιού είναι γεμάτο χρώμα. Αυτό το sneaker σηματοδοτεί τη μετατόπιση της προσέγγισης της New Balance στη κατασκευή υποδημάτων και όλα αυτά καθώς η εταιρία είχε ήδη εξελίξει στο έπακρο κάθε τεχνική πτυχή του παπουτσιού. Έτσι θα ήταν ανόητο να μην προσπαθούσε η εταιρία να εξελίξει και στην αισθητική. Το 574 έδωσε έμφαση στα χρώματα που θα εμφανίζονταν σε μοντέλα πριν και μετά από αυτό. Επαναλήψεις όπως το New Balance 574 Black εμφανίστηκαν ακόμη και στα πόδια ονομάτων όπως Mos Def και Steve Jobs.