Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

Πως να επιλέξεις το σωστό παπούτσι για τρέξιμο!

20/05/2021
από sportspoint.gr
Τα καλύτερα παπούτσια για τρέξιμο είναι αυτά που αισθάνεσαι άνετα και ταιριάζουν καλύτερα στο πόδι σου!

Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε τις κατηγορίες running παπουτσιών. Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες των παπουτσιών για τρέξιμο:

Cushion: Εάν το πέλμα σου είναι κανονικό. Ιδανικός για δρομείς με κανονικό πρηνισμό.

Stability/Motion Control: Εάν υπάρχει ελαφρύς έως και μέτριος υπερπρηνισμός. Ιδανικό για για δρομείς με ελαφρύ έως και μέτριο υπερπρηνισμό ή με σοβαρό υπερπρηνισμό.

Performance: Με ελαφρύ βάρος για γρήγορες προπονήσεις. Ιδανικό για γρήγορες προπονήσεις ή αγώνες για δρομείς με ουδέτερο τρέξιμο.

Racing: Για αθλητές υψηλού επιπέδου. Ιδανικό αποκλειστικά για αγώνες και αθλητές υψηλού επιπέδου.

Trail: Για όσους τρέχουν σε βουνό, μονοπάτια και ανώμαλο έδαφος. Ιδανικό για όσους δρομείς τρέχουν σε μονοπάτια και σε ορεινό πεδίο.



Πώς να επιλέξεις το σωστό μέγεθος ενός running παπουτσιού!

Δοκίμασέ τα απόγευμα. Επισκέψου ένα κατάστημα απογευματινές ώρες φορώντας τις κάλτσες με τις οποίες συνήθως τρέχεις. Το παπούτσι πρέπει να εφαρμόζει σωστά, να μην σε στενεύει αλλά ούτε και να γλιστρά η φτέρνα, για να αποφύγεις διαστρέμματα ή άλλους τραυματισμούς.

Βρες το νούμερό σου. Τα νούμερα διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία και την κατασκευή του παπουτσιού. Δοκίμασε πάρα πολλά παπούτσια μέχρι να βρεις αυτό που είναι άνετο στο πόδι σου.

Περπάτησέ τα. Φόρεσε τα παπούτσια σε εσωτερικό χώρο και περπάτησε με αυτά τουλάχιστον για 10 λεπτά.

Τσέκαρε τη σόλα. Πρέπει να κάμπτεται μπροστά. Αν λυγίζει στη μέση δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη στην καμάρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μόδα δεν έχει σημασία. Μην δίνεις βάση στην εξωτερική εμφάνιση ή την ωραία διαφήμιση ενός νέου μοντέλου. Η σωστή επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες σου και όχι με την εικόνα του παπουτσιού.

Δώσε βάση στη σωστή εφαρμογή και στη σωστή επιλογή του μεγέθους!