Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

Vans Old Skool: Η ιστορία ενός εικονικού παπουτσιού Skate και όχι μόνο

10/08/2020
από sportspoint.gr

Από το ντεμπούτο του με το όνομα "Style 36" το 1977, το παπούτσι Vans Old Skool είναι σήμερα ανάμεσα στις πιο διάσημες σειρές της μάρκας. 11 χρόνια αφότου οι αδελφοί Van Doren ξεκίνησαν τα Vans με το παπούτσι #44 - τώρα γνωστό σε εμάς ως Vans Authentic - ο Paul Van Doren παρουσίασε την ιδέα να δημιουργήσει ένα νέο παπούτσι που σηματοδότησε την πρώτη απομάκρυνση των Vans από το signature παπούτσι τους. Μια μέρα, ο Paul Van Doren βρήκε ένα σκίτσο για αυτό που αρχικά αναφερόταν ως «jazz stripe». Ο κ. Van Doren αποφάσισε να ενσωματώσει αυτή τη λωρίδα στο σχεδιασμό ενός νέου παπουτσιού, και με αυτό γεννήθηκε η πλευρική ταινία Vans. Το Vans Old Skool ήταν το πρώτο παπούτσι Vans που έφερε την εικονική πλαϊνή λωρίδα, η οποία θα συνεχίσει να γίνεται το αναμφισβήτητο σήμα κατατεθέν της μάρκας.

Έτσι το Old Skool αποδείχθηκε ότι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για την Vans. Ήταν το πρώτο παπούτσι skate Vans που ενσωματώνει δερμάτινα πάνελ για βελτιωμένη ανθεκτικότητα, ιδίως η σουέτ γραμμή. Το Vans # 36 κυκλοφόρησε σε τρία απαράμιλλα χρώματα το ’77, με ένα από αυτά να είναι η ανθεκτική βασιλική μπλε έκδοση που φορούσε κυρίως η Stacy Peralta. Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή για τα Old Skool που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα Authentic για τον τίτλο του πιο εικονικού παπουτσιού της Vans.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, οι λάτρεις του Vans εξερεύνησαν την ευέλικτη κατασκευή του Old Skool. Τα διάφορα πάνελ του έκαναν το Old Skool το τέλειο παπούτσι για να δημιουργήσει κανείς πάνω του και οι θαυμαστές άρχισαν να προσαρμόζουν τα παπούτσια τους για να εκφράσουν την προσωπικότητά τους. Η έννοια των υποδημάτων ως έκφραση της προσωπικότητας είναι κάτι που έγινε αναπόσπαστο μέρος του DNA της Vans, και είκοσι χρόνια αργότερα το 2004 η Vans θα συνέχιζε αυτήν την παράδοση ξεκινώντας το Vans Customs, επιτρέποντάς σας να σχεδιάσετε τα δικά σας Old Skools online και να έχετε τη δική σας δημιουργία  απευθείας στην πόρτα σας.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, το Old Skool είχε ανέλθει στη θρυλική του θέση. Φοριόταν από όλους, από επαγγελματίες skaters και rock stars μέχρι διασημότητες και τραγουδιστές της hip hop. Αλλά αυτή η δεκαετία θα έβλεπε το παπούτσι να παίζει έναν ακόμη σημαντικότερο ρόλο στην ιστορία της κουλτούρας του sneaker, όταν ο Vans συνεργάστηκε με το κατάστημα Skateboarding Cult για να ξεκινήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία των co-branded Old Skools. Η πρώτη συνεργασία, που ξεκίνησε το 1996, ήταν μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των συνεργασιών στο χώρο των sneakers και το Old96 Skool παραμένει ένα από τα ιερά τέρατα για τους συλλέκτες sneaker. Στα επόμενα χρόνια, το Old Skool θα ξανασχεδιαζόταν παίρνοντας μέρος σε συνεργασίες της Vans με μάρκες όπως Stussy, Toy Story, Tyler the Creator και, πιο πρόσφατα,  Peanuts.