Online Chat
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 210 93 73 435
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 50€
0
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ210 93 73 435
14 ΗΜΕΡΕΣ Δικαίωμα Επιστροφής
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Για αγορές άνω των 50€
ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 3 άνω των 100€ & 5 άνω των 200€

Χίλιοι και ένας λόγοι για να γυμναστούμε!

13/07/2021
από sportspoint.gr
Η γυμναστική δεν είναι μόδα αλλά ούτε και υποχρέωση, είναι τρόπος ζωής!
Η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης είναι ένας καλός λόγος για να ασκείται κανείς.



Με την άσκηση βελτιώνεται η αιμάτωση και η λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξάνεται η μάζα, η δύναμη, η ελαστικότητα και η απόδοση των μυών, οι αρθρώσεις αποκτούν μεγαλύτερη ευκαμψία και η οστική μάζα διατηρείται σταθερή.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην μείωση των τριγλυκεριδίων, της χοληστερίνης και στην πρόληψη των νόσων του μυοκαρδίου. Περιορίζουν τους τραυματισμούς των μυών, των γονάτων, τους πόνους στη μέση και καθυστερούν ή αποτρέπουν την οστεοπόρωση.



Η άσκηση, εκτός από προληπτικό, αποτελεί και θεραπευτικό μέσο διαφόρων παθήσεων όπως είναι η ισχαιμική νόσος, η αρτηριακή υπέρταση, οι πνευμονοπάθειες, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η οστεοπόρωση και το άγχος.

Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά της στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πέρα από την ψυχολογική βοήθεια που τους προσφέρει, βελτιώνει σημαντικά τις δεξιότητες τους, τους κοινωνικοποιεί και συνεπώς βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας έως και την τρίτη ηλικία, η φυσική άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Συμβάλλει καθοριστικά στην σωματική και ψυχική διάπλαση των παιδιών, διατηρεί υγιές και όμορφο το σώμα των ενηλίκων και επιβραδύνει τη φυσιολογική βιολογική φθορά της τρίτης ηλικίας.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι δείκτες προόδου, όπως

● Το να κοιμάστε καλύτερα
● Να σκέφτεστε πιο καθαρά
● Να έχετε περισσότερη ενέργεια
● Να καταλαβαίνετε ότι οι μυς σας δεν ‘πιάνονται’ στις βαριές δουλειές

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε έναν τρόπο άσκησης ταιριαστό σε σας και θυμηθείτε ότι η άθληση πρέπει να σκοπεύει στην υγεία, στην ισορροπία και στην ομορφιά του σώματος μακροπρόθεσμα!